Historiens Hus Herning

Septembermarked/Åbent hus i Historiens Hus. Museumsgade 32, Herning, den 21. september.

Lørdag den 21. september holder vi septembermarked i tidsrummet 10-16. Alle aktører i huset holder dørene åbne, og som noget nyt er det muligt at få en gratis stadeplads til markedet i Museumshaven.

Der vil være mulighed for at købe en lille forfriskning, og der er kaffe og te til alle. Og det er selvfølgeligt gratis at komme ind.

Program:

I tidsrummet 11-14 underholder duoen ”Westfall & Grand” med dejlig sang og musik, samtidig kan du nyde en kop gratis kaffe eller te, eller købe en forfriskning.

Landsbylauget:

I tidsrummet 10-16 er der åbent i alle de gamle huse i Museumshaven.

Kl. 10.30 og 14.00 er der rundvisning i udstillingen ”Jens Nielsens Bondegaard”

Kl. 11.00 og 14.30 er der rundvisning i de historiske huse i Museumshaven.

Lokalhistorisk Arkiv.

Der vises gamle filmklip i læsesalen, og personalet viser hvad arkivet dagligt arbejder med. Desuden går en ny, digital, side til erindringsindsamling i luften.

Husflid.

Herning Husflid viser hvad der sker i foreningen, og der er desuden mulighed for at købe nogle af de fine ting.

Sygehusmuseet.

Kustoderne går rundt i gamle sygeplejerske uniformer, og der er mulighed for at få målt blodtryk. Desuden er der en gætte-konkurrence for både børn og voksne. Præmierne er citygavekort.

Slægtshistorisk Forening.

Kl. 11.00 og kl. 13.30 holder foreningen et ca. 15 minutters foredrag om Hernings bedre borgerskab i 1894. Titlen på foredraget er ”Familiens ære var på spil”, foredraget holdes i foreningens lokale på 1. sal.

ASRA

Foreningen viser lokalerne frem, og fortæller om det daglige arbejde. Desuden har de en stand i Museumshaven, hvor der sælges bøger og gammelt værktøj.

Historisk Forening.

Foreningen viser gamle Herning film, samt holder udsalg af ældre årgange af Herning-bogen. Desuden er der kaffe på kanden.

Hvis du er interesseret i en gratis stadeplads i Museumshaven, så kontakt Helene Møller Jensen på bibhmj@herning.dk.